Zvanično: Zvezdi pripala titula iz 1946. godine

Na sednici najvišeg organa srpske Kuće fudbala u utorak je verifikovana titula koju je Crvena zvezda osvojila 1946. godine.

Ovom odlukom i zvanično je u posedu ono što na Marakani smatraju da im je uvek pripadalo, pa je ovosezonska kruna, zvanično, 30. u crveno-belim vitrinama.

Bili smo gosti kod AEK-a i saznali da je Siriza namestila titulu PAOK-u

Za priznavanje titule Crvenoj zvezdi na sednici Skupštine FSS glasala su 44 člana Skupštine, 10 je bilo uzdržano, a šest protiv.Ponosan sam što smo uspeli da ozvaničimo titulu koju je Crvena zvezda osvojila apsolutno regularno, na terenu. Ponosan sam zbog svih igrača tog prvog Zvezdinog tima koji su dobili priznanje koju zaslužuju da su prva Zvezdina generacija šampiona. Skupština FSS je uvažila činjenično stanje i drago nam je zbog toga. Ovo je u svakom smislu bila istorijska sezona za naš klub, a priznavanje ove titule je u najboljem smislu reči šlag na tortu. Imamo puno razloga da slavimo u nedelju na poslednjem meču sezone – rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić po završetku zasedanja.

Situacija je najbolje oslikana u odnosu glasova za i protiv priznavanja titule.

Sveti Iker Kasiljas

Želim da se zahvalim svima u klubu koji su učestvovali i istrajavali u ovoj inicijativi kluba i doprineli da se dvogodišnji trud i napor konačno realizuje. Argumentima smo dokazali da dileme nema – Crvena zvezda je šampion Srbije 1946. godine – dodao je Zvezdan Terzić.

Podsetimo, isti stav kao i članovi Skupštine imala je Komisija za pravna pitanja FSS koja je u petak iznela predlog da crveno-beli budu proglašeni za prvaka u prvoj posleratnoj godini.

Mihtarijan neće igrati u finalu LE jer je JermenOva odluka se svakako nije svidela navijačima Partizana i ljudima iz kluba koji su se na sve načine borili protiv ovakve odluke. Vladimir Vuletić je najavio da će ceo slučaj preneti na Upravni sud, ali teško da će se išta promeniti i posle tog poslednjeg trzaja.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.