Zakon prirode: Lovokradicu koji je ubio tri porodice babuna rastrgli lavovi

Južna Afrika suočava se s velikim problemom lovokradica i trofejnih lovaca. Ubijanje retkih i ugroženih vrsta donosi ogromne količine novca. Iako su kazne i posledice oštre, mnoge ljude to ne sprečava da čine ta užasna zlodela. Ipak, ponekad se desi da priroda vrati milo za drago, tamo gde zakoni i čovek zabušavaju.

U blizini južnoafričkog nacionalnog parka prirode Kruger, u prirodnom rezervatu Ingwelala, jedan lovokradica je izgubio život. Kada su pronašli ostatke njegovog tela, mislili su da se radi o radniku rezervata, ali ubrzo je pronađeno i oružje te su shvatili da je reč o krivolovcu koji je ranije ubio čitave tri porodice babuna, piše National Geographic.
Lokalni mediji navode da je okrug gde je telo pronađeno poznat kao “teritorija lavova”.

Pretpostavlja se da je lovokradica majmune ubijao kako bi njihovim telima namamio lavove, ali i neometano lovio nosoroge, čije bi rogove prodavao za nezamislive sume novca. Na sreću, poigravanje sa prirodom najčešće je izgubljena bitka (ako nije, tako bi trebalo da bude). Lavovi su shvatili da je njihovo stanište ugroženo i napali su čoveka i rastrgli ga. Ovoga puta vladao je zakon prirode. Circle of life, zar ne?

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.