Vreme kada je Zapad bio preplavljen rokerskim bandama

Pravi rokeri se danas retko mogu pronaći. Ono što je nekada termin roker označvao je bilo nešto mnogo dublje od same muzike. Pred vama je tekstić iz 1972. godine gde reporter K. Majer opisuje svoje iskustvo Evrope sa. On je svedok vremena kada su motociklističko-rokerske bande u Zapadnoj Evropi ludovale. Ova kratka, ali dragocena reportaža prikazuje sve boje nenormalnosti, otvorenosti i lucidnosti koje je to doba nosilo. Ondašnji časopis “Eva i Adam” su objavili taj tekst, a Editor vam ga prenosi u celosti sa sjajnog Yugopapira.


Rokeri nisu “privilegija” SAD-a; ima ih i u ostalim delovima sveta, naročito u Zapadnoj Evropi, a najviše u Saveznoj Republici Nemačkoj.Reporteru K. Majeru uspelo je da izbliza upozna jednu rokersku bandu, da vidi kako rokeri žive i orgijaju, kako tutnje na svojim teškim motociklima i kako spavaju sa svojim “mamicama” i “verenicama”.

Motori, bezakonje, narkotici i nasilje: Anđeli pakla iza sebe kriju dugu, mračnu i pozamašnu istoriju ludila

Banda koju je Majer upoznao u Hamburgu zove se “Bloody Devils” (“Krvavi đavoli”). Grupa ima tridesetak članova, a njen vođa je Peter Grabe (22), nazvan “Toranj” zbog svog džinovskog rasta.I većina ostalih članova bande su “snagatori”, čiju sirovost naglašavaju kožne uniforme, duge kose i brade i ne baš besprekorna čistoća.

A tu su, naravno, i njihove “verenice”, većinom lepe devojke koje su jednom zauvek rekle zbogom roditeljskom domu, čednosti i građanskom moralu…

Dok tutnje drumovima na svojim superbrzim “Hondama” i “Beemvejcima”, rokeri podsećaju na divlje horde iz Džingis Kanovih vremena, šireći strepnju i paniku oko sebe.Nije preporučljivo dolaziti s njima u sukob; jer rokeri su brzi ne samo u vožnji nego i na udarcu, i statistike zapadnonemačke policije zabeležile su mnoge incidente sa teškim pa i smrtonosnim izhodom.

Kad se posle mahnite vožnje negde ulogore (obično na nekoj prigradskoj poljani) rokeri daju maha svojim pustahijskim, animalnim nagonima: opijaju se do besvesti, izvode “ratničke igre”, orgijaju sa svojim devojkama.

Seksualni tabui za njih ne postoje; mada su “verenice” neka vrsta privatne svojine, neretko dolazi do grupnih bahanalija, u kojima važi staro pravilo: “Ko prvi devojci, onome i…”

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Komentar:

  1. “Rokerskih bandi” – jedina veze sa r’n’r koju su “bande imale je prisustvo na kocertu Stonsa na njihov poziv gde su izigravali obezbedjenje…rezultat, nevini gledalac izboden
    i najbitnije, motociklisticki gangovi i bande su dva razlicita sveta, kosmosa, cribs i bloods su bande, a “free riders n harley trademarks” su gangovi , entitet za sebe sa drugim stilo zivota, bez skupocenih vila, nakita, etc….

Leave a Reply

Your email address will not be published.