Volela bih da ima više žena koje voze skejt, ovako je malo dosadno

Hristina Vitković se seća tačnog datuma kada je prvi put stala na skejtbord. To je bio famozni 1. januar 2016. godine kada je zajedno sa svojim dečkom se upustila u vratolomijske avanture na četvorotočkaškoj dasci. Poreklom iz Jagodine, odakle je došla u Beograd, ona je nastavila da pravi briljantne trikove koje svakog dana sve više usavršava. Ono što je otkrila za Editor jeste da ne poznaje nijednu drugu devojku koja se trenutno bavi na skejtbordingom.“One koje su to radile, sada su malo starije, ne stižu zbog obaveza, fakulteta, deteta, pa su prestale”, rekla je Hristina, pa dodala: “Valjda je razlog to što se plaše. Sramota ih od muškaraca”

Editor trougao: Zašto muškarci (ne) pričaju o svojim osećanjima?

Ona kaže da je imala 22 godine kada je krenula da vozi skejt, a da je pre toga vozila rolere.“Upoznala sam dečka koji vozi, i on mi je pomogao da sklopim prvi skejt. Postoje oni kompleti za početnike, ali, ako hoćeš da budeš profi, ti ga sklapaš, a ja sam odmah prešla na to”, istakla je naša sagovornica.

Hristina_Vitković
Prijatan razgovor sa Hristinom Vitković; FOTO: Editor.rs

“U Jagodini sam se vozila sama, a ovde u Beogradu nas u ekipi ima oko desetak, mada pun je grad skejtera”, nastavila je Hristina.Ona kaže da se uglavnom okupljaju u skejt parku na Ušću, ali da ponekada idu i do hotela Hajat, međutim odatle ih obezbeđenje često tera.

“Prvi put kada je bila ozbiljnija povreda, izvrnula sam zglob na nozi; pokušavala sam neki trik, da to bude što bolje, ali sam ipak pala. Ne mogu da opišem tu bol, počela sam da plačem, ali ne zato što je toliko bolelo, već zato što sam bila svesna da neću voziti skejt neko vreme”, priseća se Hristina.

Zašto su dlake postale simbol slobodne žene, i gde je tu abortus?

Ona kaže da je već posle mesec dana nastavila da vozi.

“Nisam išla ni kod lekara, ali sam, nakon tri, četiri meseca, opet taj isti zglob izvrnula”, kaže za Editor Hristina.

Inače, Hristina Vitković je članica Srpske Skejtbord Roler Federacije* koja je osnovana septembra 2018. godine sa ciljem da mladim ljudima obezbedi podršku i sredstva za profesionalno bavljenje ovim sportovima. Federacija pokriva skejtbording kao olimpijski sport u 2 discipline – parku i ulici, kao i roler sportove koji nisu olimpijski sportovi.

Hristina kaže da “ljudi i dalje gledaju malo čudno kada prolazi na skejtu”.“Uvek kažu: “Ah, žensko, svaka čast”, ali ima i onih koji se zgledaju i mrko gledaju kada vide da prolazim”, ističe ona.

Hristina_Vitković
Novinar Editora u besmislenom pokušaju da stane na dasku; FOTO: Editor.rs

Ona misli da će još dugo voziti skejt.

“Imam i volju, i želju, i sada pored Federacije imam još veću. Zato očekujem da će se skejt scena u narednim godinama zbog toga poboljšati jer sada postoji neko iza nas ko može u tome da da nam pomogne”, kaže ona.Ona poručuje početnicima da postoje snimci na Youtube o tome, ali da su oni stalno u parku kod Ušća i da su uvek dobre volje da im pomognu.

“Naravno, volela bih da ima još žena u ovome, pošto mi je malo dosadno što sam jedino žensko”, zaključila je ona.

View this post on Instagram

Hristina Vitković Stance: goofy Sponzor: @contamined_skateshop Rođena: 09.07.1994. Omiljeni trik: Fakie fs bigspin 🔺Krenula je da vozi skejt 01.januara 2016.god. tako da joj je svaka Nova godina jos draža jer slavi i godišnjicu sa skejtom. 🔺Skejt je postao sastavni deo njenog života i doneo joj je mnogo toga, nova poznanstva, prijatelje, a ispred svega mnogo zabave. 🔺Motivaciju joj daju skejt klipovi i dečko, koji je pored njene porodice njena najveća podrška i on je naučio većinu trikova koje zna. 🔺Takmicenja voli iz razloga što se mnogo skejtera skupi na jednom mestu, što upoznaje ljude iz celog sveta, tako da je i sama sklopila dosta prijateljstva. 🔺Skejt ne zna za godine, pol, rasu ili veru. 🔺Od takmicenja koja je izdvaja: 1.mesto u Novom Sadu, 1.mesto u Makedoniji na Skopje Challenge takmicenju, 2.mesto na Flowgrind contestu 2018. I 3 mesto na Flowgrind contestu 2019. 🔺Volela bi, a i trudi se da napreduje još više. Takodje bi volela da joj se devojčice, devojke i žene pridruže jer skejt nije samo za dečake. ___________________________________ #skateboarding #skate #skateboard #skatelife #skatepark #sk #skejtbord #ssrf #roleri #skejt #skejteri #ludavoznja #girlswholiketoskate #girlsskateboarding

A post shared by Skejtbord Roler Federacija (@skejtbordrolersrbija) on

(Nikola Krstić)


*Federacija je priznata od strane Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva sporta Srbije, Sportskog saveza Srbije, kao i prestižnih organizacija kao sto su World SKATE Federation i Europe SKATE Federation.

WEB PREPORUKE

Komentar:

  1. Za ovu devojku nikad cuo nisam, a znam 3 vrhunske skejterke iz bga. To što je ostala jedina, ne mora da znači da je najbolja 😂

Leave a Reply

Your email address will not be published.