Vodio kampanju protiv abortusa, pa molio ljubavnicu da abortira

Predstavnik Pensilvanije u američkom Kongresu, Tim Marfi, dao je neopozivu ostavku nakon što je u javnost isplivala informacija kako je molio svoju ljubavnicu da abortira.

Dobro sad, neko će reći – Pa mišljenja se menjaju, to je sve normalno. Ali da li je sve “OK” ukoliko ste se ubeđeno koristili frazama poput: “Moramo da pružimo ovoj deci priliku da žive!”. Nema mnogo prostora za promenu mišljenja, zar ne?Marfi, republikanac koji je kosponzorisao 20-nedeljnu kampanju protiv abortusa koja je u Alabami očigledno uspela, ubeđivao je svoju draganu da prekine trudnoću,  što se vidi iz poruka koju je objavio Post-Gazette iz Pitsburga.

Isti list objavio je kako je 32-godišnja Šenon Edvards, s kojom je Marfi navodno bio u vanbračnoj vezi, u januaru slala poruke 65-godišnjem kongresmenu na Fejsbuk nalog, nakon što je pokrenuta kampanja protiv abortusa.

“Zar nemaš nikakvih problema da svuda provišeš svoje pro-life stavove, dok me istovremeno primoravaš da pobacim naše nerođeno dete?”, navodno je napisala Edvardsova u jednoj od poruka.“Znam na šta misliš. Nisam ja pisao kampanju, već osoblje. Ja ih samo čitam”, navodno je odgovorio Marfi sa svog telefona.

Prema pojedinim izvorima, čitava razmena bila je zapravo lažna uzbuna. Ni Marfi ni Šenon Edvards nisu bili dostupni za komentar.U četvrtak je portparol Republikanske partije, Pol Rajan, najavio da kongresmen Tim Marfi podnosi ostavku na sve funkcije u Kongresu.

Nema šta, tek kada te tema lično pogodi u glavu, počneš da razmišljaš.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.