Uhapšen računovođa legendarnog Deep Purple-a: Ukrao bendu tri miliona dolara

Računovođa koji odgovoran za proneveru oko 3 miliona dolara benda Deep Purple, uhapšen je zbog krađe.

Dipak Rao je radio za dve kompanije koje je vodio bend od 1992. do 2014. godine, od 2000. na mestu direktora, a 2017. je otkriveno da je “preusmerio” najmanje 2 miliona funti sa računa benda na svoj privatni račun. Rao je priznao da je “pozajmljivao” novac i suočio se sa 11-godišnjom suspenzijom sa mesta direktora kompanije, piše ultimateclassicrock.com, a prenosi domaći Headliner.U novom izvještaju, SurreyLive piše da je Rao, 71, uložio novac, ali je sve izgubio jer su se poslovne šeme u kojima je učestvovao pokazale kao prevare. Sada je Rao uhapšen i osuđen na šest godina i četiri meseca zatvora u Guildford Crown sudu, i odslužiće najmanje polovinu kazne pre nego što bude mogao na uslovnu slobodu. Objavljeno je i da je Rao ostao bez svoje kuće i imovine u vrednosti od oko milion dolara. Bend je objavio da više neće imati finansijska potraživanja prema njemu.

Fight Club – dvadeset godina od kako živimo ovaj film

Krađe su izašle na videlo posle smrti Tonija Edvardsa, koji je upravljao kompanijama Deep Purple od njihovih početaka do 2010. Njegovo dvoje dece nasledilo je delove kompanije, a postalo je sumnjivo što Rao krije informacije o finansijskom stanju. Pravni postupak je pokrenut nakon što je on napustio kompanije, koje su nedavno otišle u stečaj.

– Stres koji smo imali tokom tog perioda je nemerljiv – rekla je Edvardsova ćerka, Ebigejl Flanagan. – Uništio je kompletno nasleđe koje je moj otac ostavio. Što je najgore, to razaranje je izazvao čovek koga smo godinama poznavali i kome smo verovali.

Raoov advokat je tvrdio da njegov klijent nije iskoristio novac da bi živeo raskošnim stilom života, već je bio zarobljen u ciklusu neprekidnog prekršaja dok je pokušavao da povrati novac koji je izgubio. Opisujući Raovo ponašanje kao “trenutak ludila koji je pokrenuo čitavu ovu užasnu stvar”, primetio je da je “njegovo ponašanje najtačnije opisati kao ponašanje glupog čoveka koji je igrom slučaja prevazišao svoje mogućnosti”.

Da podsetimo, jedan od najvećih bendova u istoriji roka i najvoljenijih bendova u Srbiji, legendarni Deep Purple, održaće koncert u Beogradu, 6. decembra u Štark Areni.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Komentar:

  1. Vrlo bitan dodatak, u ovom kontekstu, govorimo o surogstu, pravog Deep Purple-a, sa Steve Morse-om kao fals, iskompleksiranom, omaterolom otpadu koji glumi Blekmora….Jon Lozd je umro, jedini ko mu je “nesto” posvetio je Blekmore -predivnu akusticnu baladu Carry on Jon….”ovaj i ovakav” Purple je neizivljenost i pohlepa vrcito “drugog” ma koliko se on trudio da bude “glavni, ali pored Blekmora koji to nije pokusavao, a u stvari ON bio Deep Putple , naravno da nije uspevao….Blekmore je i otisao iz Purple-a upravo zbog njega i odmetnuo se sa Rainbow….a kao savet za sopstvenu zamenu Jon Lordu Ostavio predlog za Tommy Bolina ili Rory Gallagher-a sto vrlo malo ljudi una, …Bolin je odradio LP Come taste the band vise nego savrseno, zadrzao svoj udentitet u novim prsmama, a Putple ostao Purple, ….e kad je na zalost umro, Ckverdale, neuporedivo bolji prvac od izvikanog Gillan- i Highes odlaze, i ….evo ga – Gillan utrcava da jskoristi sansu da bude “glavni”, ali samo na par albuma dok se na nagivir Lord-a Blekmor na kratko vratio…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.