Svaka generacija ima legendu: Novi trejler Star Wars filma? Ne zanima me

Kada je u pitanju Star Wars franšiza, moram da pišem u prvom licu, jer gotovo sve što nosi pečat te dve reči shvatam izrazito lično. Ili je bar bilo tako.

Otkad znam za sebe voleo sam Ratove zvezda, filmove, stripove, knjige, igrice, muziku… ooo kakva muzika za uši, ali od protekle godine ne ubrajam se više u fanove. Odustao sam. Fin (Ne kao Fin odbegli stormtruper). Kaput. The End. NE ZANIMA ME!PROČITAJTE I:

Igra prestola, sezona osma i da, da, ni mene “nije” brigaKralj filmske muzike: Džon Vilijams – čovek koji je notama izgradio Holivud


Neću da učestvujem u ratu koji je poslednji film otpočeo. Front onih koji ga vole i oni koji ga preziru toliko je oštar da možete da se posečete na tu uzavrelu atmosfefu. Što se mene tiče “Poslednji džedaj” se potrudio da uništi sve ono što sam voleo. “Ubij prošlost” je mantra koja se nekoliko puta ponovila, a vala i ostvarila.

Zakleo sam se da nikada više neću ući u bioskop i dati Dizniju pare kada je u pitanju “Galaksija nekada davno, negde daleko.”Nadam se da ću ostati pri tome, ali bogami biće teško. Izašao je novi trejler za Epizodu IX pod imenom Uspon Skajvokera (Rise of Skywalker) koji kao da se trudi da nama, starijim fanovima, kaže – Ne brinite, sve će biti u redu.

Režiser Džej Džej Ejbrams izgleda čini sve da ponovo zavede naša slomljena srca, ali ne dam se ja tako lako.

“Svaka generacija ima svoju legendu”. Ma, ne rise!

“Ljudi tu je Lando Karlisijan, vratite se. Evo i Leje, je l’ čujete muziku. A evo i smeha imperatora Palpatina na samom kraju”, kaže Džej Džej.

Šta?! Nikada nisam bio zbunjeniji, ali izgleda da deluje… malkice… onako… valjda? What is thy bidding my master Mickey?

(Luka Radovanović)

WEB PREPORUKE

Komentar:

  1. Onog momenta kada su ubili Han Solo-a, s njim su sahranili Star Wars serijal uz koji smo odrasli. Sada je tu Dizni pa ne bi čudilo da se pojave Šilja, Miki, Petar Pan, Zlatokosa….. ovo je uvreda i za noviju generaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.