Srpski „Džek Trbosek“ je voleo da ubija žene, ali jedna ga je tukla

Period pred početak II svetskog rata za beogradske parove koji su se sastajali po parkovima bio je posebno opasan. Naime, najslavniji zločinac koji je harao gradom bio je beogradski fantom – Miodrag Stole Trifunović.

Nakon višečasovnog praćenja, najpre bi se prikrao zaljubljenom paru, a zatim gvozdenom šipkom onesvešćivao mladiće, nakon čega je devojke silovao.Smatra se najefikasnijim i najinteligentnijim zločincem  na našim prostorima koga, na svu sreću, do sada niko nije uspeo da nadmaši. Veruje se da je ubio preko šezdeset žrtava oba pola.

Prva u nizu bila je dvanaestogodišnjakinja iz Merošine pored Niša. Kako bi sprečila bruku u malom mestu na jugu Srbije, majka, koja se u međuvremenu razvela, rešila je da se preseli sa problematičnim sinom u Beograd. Tokom pohađanja srednje građevinske škole, Stole je svoje bolesne nagone zadovoljavao tako što je hvatao za grudi i zadnjicu devojke u tramvajima glavnog grada.

Ne iznenađuje podatak da je tokom četvorogodišnjeg školovanja sakupljao sve što je nalazio o Džeku Trboseku, čijoj se snazi, inteligenciji i snalažljivosti divio. Takođe je bio veliki obožavaoc proze Onorea de Balzaka, posebno “Golišavih priča”.

Po položenoj maturi dobio je poziv za služenje vojnog roka koji je trebalo da provede u Nišu. Ipak, dovitljivosti mu nije manjkalo, te je simulirao ludilo i tako završio u Topionici. Osim služenja vojnog roka, izbegao je i eventualni odlazak na front početkom 1941. godine. U duševnoj bolnici je do danas ostalo nepoznato koliko je tačno ljudi zadavio na spavanju, a svi lekarski izveštaji bili su isti. Preminuo je u snu od srčanog ili moždanog udara. Jednom prilikom, Trifunović je operativcima za krvne delikte ispričao da je egzekuciju vršio kako bi prisvojio dodatna sledovanja za hranu i cigarete.

Nakon završetka Drugog svetskog rata, kao građevinski preduzimač, sređivao je gradsku infrastrukturu koja je bila uništena u periodu između 1941. do 1945. godine. Istovremeno je planirao i osmišljao zločine po kojima će dugo nakon svoje smrti ostati upamćen.Kako bi što uspešnije prikrio svoje zločine, iz stana filmskog i pozorišnog glumca Milivoja Popovića ukrao je periku, brkove, bradu, odela, ali i specijalne umetke kojima je popunjavao obraze. Pomoću njih je gotovo više od godinu dana operativce Povereništva za unutrašnje poslove grada Beograda navodio na pogrešan trag.

Kao poslovođa uglednog građevinskog preduzeća, važio je među komšijama za mirnog i povućenog ćoveka, spremnog da u svakom trenutku priskoči u pomoć. Njegova supruga, pak, imala je preku narav i bila je sklona tuči i svađi koja je često zlostavljala svog supruga.

Na iznenađenje svih, otkriveno je da je u pravo Miodrag Stole Trifunović fantom od koga zazire čitav grad. Posebno su u neverici ostale komšije koje su upravo njega molile da im u kasnim večernjim satima sačeka i do kućnog praga doprati žensku decu kako ne bi srele manijaka.Nakon hapšenja, usledio je zahtev za razvod braka, a njegova supruga izjavila je, između ostalog, da ga je tukla jer je u krevetu bio nikakav.

Najzad je presudio i sebi u istražnom zatoru kada je iščupao dve gvozdene šipke. Oko jedne je uvio deo čaršava i nabio je sebi u usta, a drugom je probio srce.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.