Revolucija opojnih supstanci: SAD na pragu legalizacije “magičnih” pečuraka?

Denver je postao prestonica reformi kada su u pitanju opojne supstance, da li će se revolucija nastaviti?

Prvog februara zvaničnici grada Denvera formalno su najavili da je “Dekriminalizuj Denver” (koja se na državnom nivou bori za dekriminalizaciju i konačnu legalizaciju psilocibina) skupila dovoljno potpisa za pokretanje glasanje 7. maja na opštinskim izborima. Iako je kampanja relativno nova, grad je odlučio da izgradi preciznu putanju po pitanju psihodeličnih supstanci.PROČITAJTE I:

Godina marihuane: Da li će biti legalizovana i zašto dosad nije?

Širi krvne sudove, forsira hormon za sreću, izgladnjuje do besvesti: Kako marihuana zaista utiče na naš organizam

Jugosloveni sa stanice Zoo: Dani kada je SFRJ proždirala narkomanija


Državi (Kolorado) bilo je potrebno još 4.726 potpisa da bi se razmatrala naredna faza eventualnog budućeg zakona, ali prema rečima Kevina Metjuza, prvog čoveka pokreta “Dekriminalizuj Denver”, skupljeno je 8.524, dok su zvaničnici verifikovali 5.559. Ukoliko se na izborima izglasa njihova inicijativa, što je vrlo moguće, Kolorado će postati prva država u federaciji SAD-a koja će dekriminalizovati posedovanje, korišćenje i proizvodnja psihoaktivnih psilocibinskih pečuraka.“Optimista sam. Dok smo pričali sa ljudima i skupljali potpise na ulici, većina ih se podelila u dve grupe. Onih koji tvrde da je psilocibin glavni razlog što su se izvukli iz depresije ili glavobolja, ali i drugih koji tvrde da niko ne treba da odgovara pred zakonom zbog nečega što raste prirodno”, kaže Metjus za High Times.

Iako uzbuđen, Metjuz upozorava da još nije vreme za slavlje, te da grupu građana okupljenih iz “Dekriminalizuj Denver” tek čekaju prepreke, odnosno niz administrativnih i pravnih zavrzlama, edukovanje sugrađana, kampanja…

Pro-pečkurkasti pokret u Denveru nalazi se pred istorijskom odlukom koja će dugo ostati utisnuta u kolektivnoj svesti. Stari tabui se ruše, a (re)otkrivanje psihodeličnih supstanci i nova istraživanja o njima otkrivaju kako su više nego adekvatna alternativa vladajućim lekovima. U pomenutom pokretu odgovorno tvrde kako je većina svetske populacije teško “navučeno” na farmaceutske proizvode i hemijske opijate koji su potpuno legalni. No, otom potom, odnosno korak, po korak.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.