Odakle Krstajiću toliki kredit od FSS i da li mu je konačno odzvonilo?

Posle poniženja u Ukrajini fudbalska reprezentacija Srbije se vratila u život trijumfom nad Litvanijom od 4:1 na praznoj Marakani, ali da li je to dovoljno kako bi Mladen Krstajić zadržao posao?Naravno, problem u kojem je selekcija, kao i celokupan srpski fudbal ne leži u jednom čoveku, ali ako pogledamo činjenice bivši štoper Šalkea ne zaslužuje da ostane na kormilu tima.

Nacionalni tim ne može i ne sme da bude škola neiskusnim trenerima. Selektor od početka svog mandata pravi amaterske greške koje nas skupo koštaju, a njih je sve više i više kako vreme prolazi.

Setimo se skidanja trake Banetu Ivanoviću i dodeljivanja iste Aleksandru Kolarovu, sukoba sa nekim od najboljih igrača koje imamo, taktičkog promašaja na Svetskom protiv Švajcarske koji nas je koštao plasmana dalje, a sada i katastrofe u Ukrajini.

Ispovest žene koja je bila u kolima sa Draženom kada je poginuo

Neiskusno eksperimentisanje sa formacijom, a još skandalozniji izbor igrača na pozicije koje im ne odgovaraju. Za takve stvari služe prijateljske utakmice i utakmice sa nekvalitetnim rivalima, kakvi su između ostalih i Litvanci.

Savez je Krstajiću kroz prste na sve ovo gledao iz nama nepoznatih razloga. Odakle vera u čoveka koji toliko greši već skoro godinu dana, ostaje misterija.Naravno, znala je ekipa i da bljesne (Nemačka i Portugal), ali naspram svih grešaka, to je nedovoljno. Složićete se da ovo nije subjektivno mišljenje, već činjenično stanje.

Ono što takođe iritira javnost su izjave koje selektor daje, posebno one posle katastrofe u Lvovu. Kaže da uzima odgovornost za poraz, a ništa ne učini kako bi je stvarno i preuzeo. Šta predstavlja rečenica u kojoj govori da nismo nadigrani, a pukli smo 5:0? Lista stvari koje izgovara je poduža i sada se time nećemo baviti.

Da li je veća sramota debakl u Ukrajini ili Krstajićeva izjava o nadigravanju?

Trijumf protiv nejake i neambiciozne Litvanije koja se u pojedinim trenucima utakmice na Marakani branila i sa šest igrača u zadnjoj liniji nije dovoljna. Svaka čast ekipi što se vratila posle poniženja, deo zasluge možda i pripada selektoru, ali opet, nije dovoljno.

Bolji momenat za promenu na klupi nećemo imati do kraja kvalifikacija jer je i dalje sve otvoreno.

Krstajić za ovih godinu dana nije učio na svojim greškama, već iste konstantno ponavlja i plašimo se da je pitanje kada će ponovo neko reći “ne” njegovom pozivu ili kada će nas neko opet demolirati. Jedno je jasno – niko više u Krstajića nema poverenja osim Saveza, možda i pojedinih igrača, ali to za sada ne znamo.

Dan kada će odgovorni u Savezu razmatrati njegovu sudbinu je sreda, pa čekamo da vidimo šta će se dogoditi.

(V.Š)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.