Od 5 od 5: Sirijska kriza, osušilo se Trampovo i Makronovo drvo, pobeda Portugala

Vrući ponedeljak je osvanuo, a gužva u gradu ne jenjava. Važno je da preletite najvažnije vesti u prethodna 24 sata.

Ugroženi milioni u Siriji – Regionalni humanitarni koordinator UN za Siriju Panos Mumcis izjavio je danas da je dva miliona civila ugroženo na severozapadu te zemlje zbog vojne ofanzive ruskih i vladinih snaga koja traje već skoro dva meseca. Ansa prenosi da je Mumcis arapskim medijima kazao da bi već registrovanim stotinama hiljada raseljenih osoba mogle da se pridruže još stotine hiljada i da se stigne do “milion ili dva miliona” raseljenih.Kraljevski rođendan – Najviši članovi britanske kraljevske porodice čestitaju danas princu Filipu 98. rođendan. Suprug kraljice Elizabete II rođendan slavi u krugu porodice.

Ništa od susreta – Teško da će biti održan samit dve Koreje u junu, saopšteno je danas iz kabineta predsednika Južne Koreje Mun Džae-ina. U južnokorejskim medijima pojavile su se spekulacije da bi Mun mogao da se sastane sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom pre nego što američki predsednik Donald Tramp poseti Seul kasnije ovog meseca.

Mediteran će postati grobnica za izbeglice i migrante

Osušilo se Trampovog i Makronovo drvo – Hrast koji su američki predsednik Donald Tramp i njegov francuski kolega Emanuel Makron zajedno zasadili na travnjaku Bele kuće, kao simbol prijateljstva dve države, osušio se, izveštavaju danas francuski mediji. Makron je mladicu hrasta poklonio Trampu tokom zvanične posete Vašingtonu u aprilu prošle godine u znak sećanja na bitku u Prvom svetskom ratu kod Belo vuda u Francuskoj 1918. godine, u kojoj je poginulo oko 1.800 američkih marinaca, prenosi Indipendant.Pobeda Portugala – Fudbaleri Portugala osvojili su premijerno izdanje Lige nacija pobedom na domaćem terenu u finalu nad sve boljom Holandijom od 1:0. Selekcija koju sa velikim uspehom predvodi Fernando Santoš je tako kompletirala “duplu krunu” nakon osvojenog Evropskog prvenstva 2016. godine. Strelac pobedničkog pogotka bio je Gonzalo Guedeš, a za najboljeg igrača finalnog turnira izabran je Bernardo Silva. Treće mesto osvojila je Engleska posle trijumfa posle penala nad Švajcarskom.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.