Od 5 do 5: Rusi ponovo u Savetu Evrope, Dan borbe protiv homofobije

Završava se još jedna naporna, tmurna, kišovita i siva nedelja. Vreme je da svi odmorimo preko vikenda, ali pre nego što on zvanično počne, trebalo bi da se prelete najvažnije vesti koje su se desile u prethodna 24 sata. 


Rusima vraćeno pravo glasaSavet Evrope usvojio je danas deklaraciju kojom se Rusiji vraća pravo glasanja u toj organizaciji. Ministri inostranih poslova 47 država članica Saveta su ogromnom većinom podržali deklaraciju u kojoj se navodi da svi članovi treba da imaju “pravo da učestvuju” u dva glavna organa Saveta Evrope “na ravnopravnoj osnovi”.Zakuvava se u Siriji – Ekstremisti iz terorističke grupe Džebhat al-Nusra, koja je zabranjena u Rusiji, pripremaju provokaciju da bi optužili ruske vojnike da koriste hemijsko oružje u Siriji, saopštio je danas Ruski centar za pomirenje sukobljenih strana u Siriji. Kako javlja TAS S, Centar je danas dobio informacije da teroristi Džebhat al-Nusra pripremaju provokaciju u provinciji Idlib.

Dan LGBT prava -Povodom obeležavanja Dana borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije EU ponavlja predanost zaštiti i promociji prava LGBTI osoba. ”EU će se i dalje boriti protiv nekažnjivosti diskriminacije i nasilja nad LGBTI osobama na svom području i van njega”, poručila je šefica EU diplomatije Federika Mogerini.Bregzit u škripcu – Razgovori o postizanju kompromisa oko Bregzita između premijerke Tereze Mej i opozicione Laburističke partije završeni su bez uspeha, a vlada sada razmatra naredne korake, uključujući pokušaj da pridobije poslanike koji se protive njenom planu, izjavio je danas premijerkin portparol. Uprkos vidnom napretku u pojedinim pitanjima, pokušaji da se pronađe konsenzus oko Bregzita s laburistima propali su zbog pitanja kao što su carine i drugi referendum, objasnio je portparol, prenosi Rojters.Zvanično se zna – Na sednici Takmičarske komisije FSS doneta je odluka da se finale Kupa Srbije izmesti iz Niša na stadion Marakana. Duel Crvene zvezde i Partizana biće odigran 23. maja od 19:00 časova. Iz tabora crno-belih je, kao i uve, momentalno usledilo saopštenje.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.