Od 5 do 5: Nova eksplozija u Šri Lanki, Srbija donira milion evra Notr Damu, zemljotres na Filipinima

Novi ponedeljak nove nedelje ipak otpočinje sumornim vestima.

Zemljotres na Filipinima – Snažan zemljotres jačine 6.3 stepeni Rihtera potresao je Filipine. Zgrade u Manili su se tresle, a naređena je i evakuacija. Epicentar zemljotresa bio je na 37 kilometara od grada, na dubini od 25 kilometara. Prema preilminarnim procenama petoro ljudi je izgubilo život u ruševinama.Nova eksplozija – Nova bomba eksplodirala je u blizini crkve u Šri Lanki, kada su zvaničnici pokušavali da je deaktiviraju, kažu izveštaji. To je se dogodilo nakon što je nacija pogođena koordiniranim bombardovanjem na Uskršnju nedelju, u kojem je poginulo 290 ljudi, a stotine ih je ranjeno. Lokalni mediji, međutim, izvestili su da je to bila kontrolisana eksplozija.

Komičar ili predsednik – Komičar Volodimir Zelenski izjavio je sinoć da će njegov prvi zadatak kao novog predsednika Ukrajine biti da obezbedi oslobađanje vojnih zatvorenika koji se nalaze u pritvoru u istočnoj Ukrajini i Rusiji.– Zadatak broj jedan za nas je povratak svih zatvorenika, svih ratnih talaca, naših mornara – rekao je novinarima Zelenski koji je ubedljivo pobedio Petra Porošenka na predsedničkim izborima.

Srbija pomaže Notr Damu – Vlada Srbije uputila je Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine, saopšteno je iz Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Povratak crno-belih u Evroligu – Jedno špansko mesto se pretvorilo u “vajld-kard”, jer će Evroliga od naredne sezone brojati 18, umesto 16 klubova. Partizan je na pragu specijalne pozivnice za učešće u Evroligi. Povratak crno-belih u evropsku košarkašku elitu podržali su klubovi poput moskovskog CSKA, grčkih ekipa, Reala, Barselone, Baskonije, ali i Fenerbahčea, Željka Obradovića.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.