Od 5 do 5: EU uvodi nova pravila putovanja, nesreća kod Kosjerića, Novak pobedio Zvereva

Kao i svakog dana u ovo vreme, pogledajte pregled najvažnijih vesti:

Nova pravila putovanja – EU je donela izmene Zakona o vizama kojima će poboljšati uslove za legalna putovanja i ojačati borbu protiv nezakonitih migracija, navode iz Savetu EU. Ministri pravde i unutrašnjih poslova Evropske unije na sastanku u Luksemburgu potvrdili su nova pravila koja će putnicima iz zemalja za koje važi vizni režim omogućiti brže i jasnije procedure.Sudan izbačen iz Afričke unije – Afrička unija (AU) suspendovala je Sudan iz svih aktivnosti te međunarodne organizacije sve dok se u Kartumu ne formira cvilna vlada. Mirovni i bezbednosni savet AU objavio je suspenziju Sudana nakon samita članica u Adis Abebi, preneo je Rojters.

Ultimativni fudbaler CR7 vs reprezentativac Švajcarske Feliks Brih

Teška nesreća kod Kosjerića – U saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Seča Reka-Kosjerić poginula je jedna osoba. Nesreća se dogodila kada je automobil marke “pasat” sleteo sa puta u kanal. Na licu mesta preminuo je suvozač iz automobila.Vanredno stanje u Krupnju – U Krupnju i 10 okolnih sela proglašena je vanredna situacija zbog kiše koja je u popodnevnim satima u sredu nanela velike probleme meštanima. Poplavljeno je 50 kuća i osnovna škola u centru Krupnja, 15 đaka je evakuisano, a škola neće raditi do ponedeljka. Zbog velike količine padavina izlile su se reke Bogoštica, Likodra i Brštica.

Novak “ubio” Zvereva – Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pošto je sa 7:5, 6:2, 6:2 savladao Nemca Aleksandra Zvereva.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.