Novi selektor Srbije biće čovek koji je izgubio sve utakmice od Krstajića

Maltene svi beogradski mediji preneli su informaciju da je Mladen Krstajić otpevao svoje na klupi fudbalske reprezentacije. Kako stvari stoje, težak debakl u Ukrajini došao je glave nekadašnjem štoperu Verdera i Šalkea, a kao najozbiljniji kandidat da ga nasledi figurira Ljubiša Tumbaković.Ime čoveka koji je odbio da vodi Crnu Goru protiv selekcije Fudbalskog saveza Kosova (i tako ostao ostao bez posla) godinama se provlači kroz medije kao potencijalni selektor, pa je pre nekoliko dana i sam izjavio da je večiti kandidat za ovu funkciju, ali kako stvari stoje, kockice su se konačno poklopile.

Kuda plovi brod Krstajića kapetana? Ono kad raskineš sa ribom, pa te blokira na Fejsu

Preuzimanje Orlova bi za njega predstavstavljalo možda i najozbiljniji izazov u njegovoj 30-godišnjoj bogatoj karijeri tokom koje je radio u velikom broju klubova. Redom je predvodio Radnički Beograd, Obilić, Partizan (u dva mandata, a bio je i sportski direktor u jednom periodu), AEK, Al Nasr, Šandong Luneng, Stil Azin (Iran) i Vuhan, a 2016. godine je postao trener Đetića.Sa Partizanom je osvajio čak šest šampionskih titula, kao i dva Kupa. Od trofeja ima i dve kineske Superlige sa Šandongom, uz dva Kupa. AEK je vodio do treće pozicije u prvenstvu Grčke.

Odluka o tome da li će preuzeti reprezentaciju pada u četvrtak posle podne, pa ćemo tada i opširnije o ovoj temi.

A do tada jedan “fun fact“.

Oba duela na kojima je imao za protivnika Krstajića kao trenera je izgubio, i to prošle godine u Ligi nacija – u Podgorici je bilo 2:0, dok je u Beogradu bilo 2:1.

(V.Š)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.