Neka Sila bude s tobom! Preminuo glumac Piter Mejhju, Čubaka iz Ratova zvezda

Kada ste glumac, sigurno vam nije prioritet da karijeru svedete na kostim koji vam zakriljuje lice, lika koji, iako snažnog glasa, komunicira bez reči. Glumac se (obično) gnuša takve uloge, ali ima i onih, retkih, koji od ponuđenog (s)tvore kult i legendu. Takav je bio gorostasni Piter Mejhju.

Na snimanju prvog Star Wars-a (koji te 1977. nije bio poznat kao Epizoda IV: Nova nada, već jednostavno Ratovi zvezda) svima je možda bilo čudno da na vrelom setu gledaju dvometraša u kostimu humanoidnog psa, ali danas je isti taj Čubaka postao jedan od najprepoznatljivijih likova u pop kulturi (Rwarwraaarhjagh! – naš bedni pokušaj da demonstriramo grleni zov).


Divovski krzneni pomoćnik Hana Soloa, umro je u 74. godini u svom domu u severnom Teksasu, objavila je njegova porodica.

Mejhju, čije se lice nije videlo ni u jednom od filmova iz franšize “Ratova zvezda”, jer mu je celo telo uvek bilo odeveno u kostim Vukija sa planete Kašiik, preminuo je u utorak u svojoj kući, prenela je njegova porodica, ali nije navela uzrok smrti.

Visoki, mršavi glumac je, kao što smo napomenuli, prvi put nastupio kao popularni Čubaka u filmu “Ratovi zvezda – Nova nada” iz 1977. godine, a igrao je u još četiri filma u blokbaster seriji – “Imperija uzvraća udarac”, “Povratak džedaja”, “Osveta Sita” i “Buđenje sile”.

Takođe je i predao baklju, kada je radio kao konsultant na završnom filmu serije iz 2017. “Poslednji džedaj”, pomažući u podučavanju svog naslednika u ulozi Čubake, finskoga glumca Jonasa Suotamoa.

Neka Sila bude s njim! And may the Shadowlands never claim him (fanovi KotoR-a će razumeti)

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.