NAVY ne obećava za Editor: Tarantino je rock zvezda među rediteljima

U trenutku kada u Kanu Tarantinov novi film “Once upon a time in Hollywood” dobija sedmominutni aplauz, najbolji je trenutak da se odradi priča sa bandom “NAVY ne obećava” koji je upravo posvetio celu jednu pesmu tom vanvremenskom reditelju. Razgovarali smo sa njima o njemu, o muzici u regionu, o samom rock’n’rollu…

Otkud to da posvetite pesmu Tarantinu?

Zato što smo svi filmofili u bendu a Tarantino je rock zvezda među rediteljima. Njegov “devil may care” stav je ono što mi osećamo i živimo. To što svet ne deli na jednodimenzionalne likove, dobre i loše momke. Zbog toga što je preteran, i što je kul. Ako je neko zaslužio pesmu – onda je to on.



Možete li da objasnite kako ste nastali?

Uvek smo nekako bili tu i postojali. Samo je trebalo da se sretnemo. Kada je tolika ljubav prema muzici u tebi, onda je to nekako neizbežno. Došli smo u taj famozni BIGZ i videli kako svi živi sviraju, pa smo brže-bolje skupili neka pojačala i bubnjeve i krenuli da vežbamo tri puta više nego što to ostali rade jer smo znali da i nismo baš neki muzičari ali smo imali ideje. Tone ideja, i to se ne može zaustaviti. Ostalo je stvar vežbe, verujte. Samo da ste nas čuli tih prvih par meseci… Rekli biste, od ovih nema ništa. Ne obećavaju.



Šta fali današnjoj muzici?

Na ovo pitanje je jako teško odgovoriti. Ima tu bisera, a ima i đubreta. Ali, složićete se, nema više velikih imena, velikih hitova. Da li je to zbog toga što se gubimo u toni informacija, ili zbog toga što smo konstantno okruženi gomilom aktivnosti od kojih ne umemo ili ne stižemo da poklonimo puno srce muzici. Možda nemamo vremena da ostanemo sami, na miru, da razmišljamo, pišemo dobre tekstove… Možda nam fali da nam bude dosadno. Možda pokušavamo da izmislimo toplu vodu, da po svaku cenu budemo drugačiji. Često razmišljamo o ovome. Jedno je sigurno, klinci nisu zagoreli za gitare i bubnjeve. Vremena se menjaju i to je OK. Dok je njih, biće i nas.



Šta se dešava sa rockom u regionu?

Ne znamo. Scena ne dopire do nas. Ne čujemo ih. Ne čuju ni oni nas. Možda fale neke face koje će to nešto umeti da prepoznaju, da puste na radiju a ne da se stalno vrte jedne iste stvari. Imate onaj Radio Pakao. To smo otkrili kad smo bili u Bosni na jednoj svirci. E tu može da se čuje bezbroj bendova za koje nikad niste znali da postoje. Preporuka. A drago mi je da ima dosta festivala. S te strane nikad nije bilo bolje. Samo bismo im poručili da se batale dinosaurusa. Hoćemo da vidimo nova lica.

Serija “Vinyl” je kokainsko jevanđelje rokenrol kulture

Šta se može od vas očekivati u budućnosti?

U budućnosti očekujemo da će veštačka inteligencija da preuzme kreativnu kontrolu i da nam piše samo hitove a mi da idemo na pecanje. Ali pošto će to verovatno biti skupo, a sve čekove smo već potrošili na album, a banka je rekla da nam neće dati nove jer smo neodgovorni, moraćemo još neko vreme sami da se snalazimo. Možete da očekujete da će karte za naše koncerte da poskupe u proseku 19 dinara zbog poskupljenja cene piva, da će nas sokoj zavrnuti za autorska prava, da ćemo da izbacimo bar još 2 hita ove godine, i da se nikada nećemo prodati.

(Nikola Krstić)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.