Najveći psihopata u istoriji sporta: Čovek koji smatra da je sin boga Peruna i da Isus radi za Mosad tukao prostitutke i terao ih da šetaju gole gradom

Kroz istoriju svetskog sporta prodefilovale su mnoge psihopate, a najveći ludak od svih je čovek po imenu Vjačeslav Datsik, poznat pod nadimkom Crvenokosi Tarzan, koje potpuno odgovara njegovoj pojavi i karakteru.

Ruski borac rođen 1977. godine bio je prilično uspešan. Najveći uspeh ostvario je posle brutalnog nokauta 1999. godine nad Andrejom Arlovskim, budućim šampionom sveta u “Ultimate fight-u”, a u svetu sporta je ostao upamćen i po ubadanju u oko rivala iz ringa Vitalija Škrabe.

Posle nekoliko godina loših rezultata svaka priča o sportu se završava, a počinju one o ekstremnom ponašanju i nasilju.

Sve je počelo 2006. godine kada je prijavljen njegov nestanak.

Smatralo se da je izgubio život u železničkoj nesreći, ali je u martu iznenada uhapšen i to zbog oružane pljačke u nekoliko prodavnica mobilnih telefona u Sankt Peterburgu.

Tarzan je gajio antisemitska i antihrišćanska uverenja i vršio je obrede slovenskog paganizma.

Tvrdio je da je Isus Hrist agent Mosada, a za sebe je verovao da je sin boga Peruna, da bi 2010. godine završio u ludnici umesto u zatvoru zbog dijagnostifikovane teške mentalne bolesti. Nekoliko meseci kasnije je pobegao tako što je golim rukama napravio rupu u metalnoj ogradi. Potom je prebegao u Norvešku.

Njegov dolazak je privukao veliku pažnju javnosti i novinara, pred kojima se pojavljuje u odeći na kojoj su dominirali nacistički simboli.

– Ja nisam nacionalista, ja sam rasista – bila je njegova izjava.

U društvu dvojice neonacista prijavljuje se Imigracionoj službu u Oslu i tom prilikom predaje napunjen pištolj govoreći da je “beli ratnik” i da zahteva politički azil. Neonacisti koji su bili u njegovom društvu izazvali su sumnju policije koja je pretresla njihov lokal za tetoviranje i pronašla pet pištolja i ključ od jedne vojne baze. Ubrzo je Rusija uručila zahtev za ekstradiciju.

Psihijatrijska analiza u Norveškoj bila je drugačija u odnosu na rusku – lekari su smatrali da je Datsik mentalno zdrav. Tvrdio je i da su ga vlasti u domovini mučile i da su mu stavljale elektrode na polni organ. Bio je smešten u pritvor čekajući odluku o Imigracione, u kojem je blago rečeni pravio haos.

Zbog uzvikivanja nacističkih parola smešten je u samicu u kojoj je dva puta pokušao samoubistvo jer mu nije prijala izolacija, u kojoj se zadržao četiri nedelje umesto jednu, koliko je zakonom propisano.

Policija se pravdala “nedovoljnim kapacitetima” u pritvoru.

Kada se pojavio pred sudom, zahtevao je ga ostave zatvorenog što je duže moguće jer je smatrao da je to zdravo za njega, ali i da je previše surov za čovečanstvo, što se uskoro i ispostavilo tačnim.

Odluka da bude izručen je ubrzo doneta, iako je nudio da se takmiči pod norveškom zastavom u zamenu za državljanstvo, a pred kraj 2011. godine u Rusiji su počele da kruže priče da je ubijen u zatvorskoj tuči, što je ubrzo i demantovano.

Godine 2016. godine posle devet leta provedenih iza rešetaka pušten je na slobodu i tada kreće sa terorom.

U jednoj ulici u Peterburgu popeo se na krov jednog kombija i počeo zverski da urliče, da bi potom nasilno upao u javnu kuću sa namerom da “pročisti duše zaposlenih”, izgledajući potpuno rastrojeno.

Vukao je prostitutke za kosu i drao se na njih izgovarajući jezive uvrede.

J****e k**ve! Šire HIV poslednjim belcima u Rusiji! Cela će vas nacija gledati, k***e! Makroima ćemo prerezati grkljane! Rusi, ako znate lokacije bordela, zovite policiju i prijavite ih“, urlao je Tarzan u kameru.

Potom je pokušao da usnimi što više prostitutki, skidajući ćebad i odeću koju su stavljale preko lica. Jednu je saterao u ćošak od kupatila i nemilosrdno počeo da udara, a potom i skinuo do gole kože. Nešto kasnije šamarao je i makroe i pretio da će ih pobiti.

Kada je sa tim završio, naredio je prostitutkama da se poskidaju do gole kože i naterao ih da šetaju po osvetljenim ulicama grada, a zatim se nasmejao, zadovoljan svojim “delom” i nastavio je dalje.

Skočio je na haubu jednog automobila i vozača prinudio da zaustavi vozilo, sumnjajući da je makro, a da je devojka na suvozačevom mestu prijateljica noći. Datsik je zatim zapretio muškarcu da dokaže da on i njegova partnerka nisu to za šta ih sumnjiči ili će u suprotnom pozvati policiju, terajući ih da se strastveno poljube.

Par je na to pristao, a manijak ih je pustio, uz upozorenje da ga se klone.

Datsik je dolijao 18. maja 2016. godine, kada je uhapšen pri pokušaju upada u još jednu javnu kuću pa je umesto širenja straha završio iza rešetaka.

U maju 2018. godine osuđen je na tri godine zatvora i ostaje da se vidi da li će se vratiti na stare staze.

(Vladimir Šuster)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.