Merkelova je tokom drhtavice ponavljala sledeće reči (VIDEO)

Reči koje je kancelarka Angela Merkel ponavljala tokom prijema finskog premijera Antija Rinea u Berlinu, dok je imala drhtavicu, konačno su zabeležene. Merkelova tokom prijema finskog premijera Antija Rinea u Berlinu stalno ponavljala nešto što su ekperti uspeli da protumače.

Kancelarka Nemačke Angela Merkel je tokom napada drhtavice ponavljala frazu “uspeću, uspeću”, rekla je ekspert iz oblasti čitanja sa usana Judit Harter.
Ekspert je siguran da je Merkelova stalno ponavljala ove reči. Fraza podseća na izjavu kancelarke koja je 2015. godine o migrantskoj krizi koja je podigla veliku buru.

Tada je Merkelova, govoreći o talasi izbeglica, izjavila:

– Uspećemo da izađemo na kraj s tim.

Merkelova je u sredu treći put viđena kako se trese, prilikom dočeka finskog premijera, a juče je, kršeći protokol, sedela tokom svečane ceremonije sa premijerkom Danske u Berlinu, piše intermagazin.rs

Iako Merkelova insistira da se oseća dobro, unutar CDU se već razgovara o tome kada bi trebalo da “preda štafetu” svojoj naslednici Anegret Kramp Karenbauer.

Da li je ekspert za čitanje sa usana u pravu i da li je zaista Merkelova pokušavala sebi da pomogne ponavljajući frazu „uspeću, uspeću“ (na nemačkom ‘Ich schaffe das’, prim.aut.) pogledajte u videu ispod:

Ovakva epizoda prvi put se dogodila kada je Merkelova pozdravila ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, nakon čega je popila tri čaše vode. Sama kancelarka navela je da se nakon toga osećala mnogo bolje.Samo desetak dana nakon toga, ponovo joj je pozlilo, dok je stajala pored nemačkog predsednika Frank-Valtera Štajnmajera na ceremoniji postavljanja novog ministra pravde.

Iako su i tada iz njenog kabineta rekli da nema razloga za brigu i da je Merkelova dobrog zdravlja, javnost nije baš najsigurnija da je sve tako skladno, kako se govori.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.