Leni Kravic: Seks ikona rokenrola

Ako se za nekoga može reći da je kompletan umetnik, onda je to svakako naš današnji slavljenik Leni Kravic. Kao pevač i gitarista spada u malobrojnu grupu muzičara koji se ne zovu Mik, Kit ili Bono, ali koji istinski mogu da se nazovu rok zvezdom (a da pri tome nisu zreli za penziju).

Možda vam je poznat njegov spoj retro-roka, fanka i soula, što mu je donelo rekordna četiri Greija za redom (od 1999. Do 2002.), ali ono što je ušlo u anale svakako su pesme “Fly away”, “Are you gonna go my way”, “American woman”, “Again” i “Dig in”. Debi album Let Love Rule svakako je jedan od najsvetlijih početaka karijere u periodu kada je rok već otpočeo put u dekadenciju.Gotovo sigurno znate da Kravic važi za kralja seksa (nismo proveravali, ali se ženski deo naše redakcije u potpunosti slaže), te je u kompletu sa drogom i rokenrolom postao otelotvorenja ideala “svetog trojstva”. Ipak sa godinama je došla mudrost, a sa njima i kompromisi koji idu u paketu, tako da je danas zagovornik zdravog života, a čak je otišao toliko daleko da se 2008. zavetovao na celibat.Dredova više nema, ali tetovaže, trbušnjaci, pirsing i kožne pantalone su nezamenljiva uniforma ovog muzičara. Nekada najviše poznat kao muž loše devojke iz Cosby Showa Lise Bonet (sada je našla, diskutabilno, još veću seks ikonu – Džejsona Momou), ovaj 54-godišnjak izdao je 11 albuma, a nadamo se da u ovim trenucima sprema i novi. Kako sam kaže “muzika je jedina konstanta” u njegovom životu.

Nije neko ko se hvali svojim postignućima, ali samo zato što je u pitanju on, valja naglasiti da je ponosni otac glumice Zoë Kravic, čija je karijera poslednjih par godina itekako zapažena. Takođe i retko pominje da se zabavljao sa supermodelom Adrianom Limom i dobtnicom Oskara Nikol Kidman. Ipak da li svojom voljom ili igrom sudbine, nije se dao vezati.

Možda je najbolje opisati njegovu prirodu pesmom “Always on the run” koju je uradio u saradnji sa legendarnim Slešom iz Guns ‘n’ Roses-a, sa kojim je između ostalog išao i u istu srednju školu.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.