Lejdi Gaga pomaže mladim tinejdžerima da paze na mentalno zdravlje

U sredu, Lejdi Gaga je objavila da će njena fondacija “Born This Way” i “The National Council for Behavioral Health” da prošire program oko mentalnog zdravlja za tinejdžere u “Mental Health First Aid” (MHFA), na još 20 dodatnih srednjih škola širom SAD-a, piše “Rolling Stone“.Na jednom od svojih nastupa u Las Vegasu, Gaga je dovela 16 učenika iz osam škola na pozornicu koji su upravo završili svoj prvi MHFA.

“Mi iz “Mental Health First Aid” volimo da kažemo da je u redu da ne bude u redu”, rekla je Gaga na bini.

“Ponekad kada vam život daje milion razloga da odustanete, potrebna vam je samo jedna osoba koja vas gleda, sluša, pomaže vam da dobijete pomoć i potvrdi kako se osećate”, dodale je ona.Zajedno, “Born This Way” i “The National Council for Behavioral Health” stavili su ovaj program u osam škola i uskoro će biti u još 20 škola.

Entoni Burden – Na njegovom licu još tad je bio iscrtan bol

“Znam sigurno da neću stati ovde. Želim tinejdžerski program prve pomoći za mentalno zdravlje u svakoj školi u ovoj zemlji”, istakla je Gaga.Prema mišljenju predstavnika MHFA, program je “lična obuka za učenike srednjih škola u razredima od 10 do 12 godina da nauče o mentalnim bolestima, uključujući kako da prepoznaju i odgovore na razvoj problema mentalnog zdravlja ili upotrebe supstanci među svojim vršnjacima. ”

Fondacija “Born This Way” je osnovana 2011. godine od strane pevačice i njene majke, Cinthia Germanotta.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.