Lajović izgubio od povređenog Fonjinija u finalu Monte Karla

Pao je na poslednjem koraku Dušan Lajović, pošto je u finalu Mastersa u Monte Karlu poražen od Fabija Fonjinija 6:3, 6:4.

U duelu dva debitanta u finalima turnira Masters serije, bolji je bio iskusni Italijan koji je i bio favorit uoči meča, ne samo zbog mesta na ATP listi, već i zbog iskustva, i u finalima, bez obzira što Lajović do finala nije izgubio nijedan set.Stigao je Italijan do svoje 9. titule u karijeri, ali najveće koju je osvojio ikada.

Videlo se tokom ovog meča njegovo iskustvo u ovakvim mečevima, igrao je prave udarce kada je bilo najvažnije, skoro ceo meč je bio on taj koji se pita u svakom poenu, bilo da ga osvoji ili izgubi, piše Espreso.rsČak ni problemi koje je imao sa dve povrede (skočni zglob i desna butina) ga nisu sprečili da dođe do trijumfa ili je možda bolje reći da Lajović nije umeo da iskoristi to što je protivnik evidentno imao problema, posebno kako se bližio kraj drugog seta.

Umesto toga dozvolio je brejk srpski teniser i to ga je utuklo, jer je još više pao sa koncentracijom i nivoom igre i takoreći pomirio se sa porazom pre vremena.

(Editor.rs)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.