Ja sam zapravo naučila da ne znam ništa

Život je čudo. Taman pomisliš kako ti je jasno kako svet oko tebe funkcioniše, i onda se kao grom iz vedra neba pojavi neka nova glupost koja pobije sve činjenice koje svi znamo o svetu oko nas.

Najčešće ta informacija dolazi od onoga od koga to najmanje očekuješ. Ali, i kada ne znaš šta će oko tebe da se desi, svakako budi spreman na neku promenu.Ja sam naučila da ne znam ništa i da je u tome zapravo lepota života: ne znaš šta će se sledeće desiti ali će svakako biti zanimljivo.

Ne bi trebalo da se čovek opterećuje glupostima koje će posle i sam napraviti.


PROČITAJTE I: 

Hoćete da pišete za Editor? Može!Solista iz Srbije oduševio Bratislavu: O Stefanovom glasu priča se u svetu

Pucajte, ja držim čas: Kragujevački profesor koji je sa đacima otišao u smrt


Koliko god se trudio da radiš stvari što je ispravnije moguće, uvek će ti se od 30 dana desiti onaj 31. dan u kome ćeš pobiti sve ono što je bilo ispravno preostalih 30 dana.

Koliko god se trudio da ostaneš „čist“, jedan dan će ti se slučajno omaknuti, a zbog tog jednog dana svi će vam zameriti i osuditi zbog toga što ste napravili.

Nema veze što je onih 30 dana bilo ispravno, ovaj 31. se čekao.

Jednostavno moraš da budeš po pe-esu u zemlji u kojoj ništa nije po pe-esu. Ali se od tebe zahteva da si po pe-esu. Za tvoje dobro.E, pa ja to ovako gledam, vatra i voda ne idu zajedno ali postoje. Gde ima vatre tu je i voda, sve na svetu ima svoje suprotnosti, svoje dve strane.

Zato, treba živeti u trenutku ali i razmišljati. Nagon i razum, kao vatra i voda.

Jeste nespojivo, ali jedno bez drugoga ipak ne može. Koliko god se trudila da budem fina i dobra, dođe i taj momenat kad poludim i rasturim i te činjenice o dobroti. Ali, o tome nekom drugom prilikom. Sada odoh da uradim nešto što će me učiniti srećnom… pa bilo to dobro ili loše.

Autor: Ivana Damnjanović
Novinarka

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.