Da li je veća sramota debakl u Ukrajini ili Krstajićeva izjava o nadigravanju?

Ono što se dogodilo u petak najbolje se može opisati sa – sramota nad sramotama.

Često osporavani Mladen Krstajić je pred ovaj meč dočekao da se ne vode polemike o tome da li je sposoban da bude selektor, što je bilo nešto zaista novo. Poverenje nije zaslužio, niti ga je dobio posle Lige nacije, pre svega jer je dobre rezultate beležio protiv rivala koji nisu ni blizu našeg renomea, ali situacija se malo promenila posle nerešenih rezultata sa Nemačkom i Portugalom. Dovoljno da se pred Lvov priča o nekim zdravijim stvarima. Međutim…Naša reprezentacija je po ko zna koji put ponižena, ali prvi put ovako još od Mundijala 2006. godine i čuvenog Ilije Šestkovića, sa sve Krstajićem na mestu štopera.

Uspeo je da se zadrži na kormilu tima i posle katastrofalnog pristupa protiv Švajcarske, kada je bilo jasno da nije zreo da bude trener, ali ako i ovo preživi, sledi katastrofa. Očigledno je i da je izgubio poverenje i svojih igrača, ako ga je ikad i imao. Mediji su preneli da se tokom meča Dušan Tadić okrenuo prema klupi i vikao “ne može ovako”. 

Može li reprezentacija dublje da propadne ili je ovo dno dna? Neka Luka, izgleda da smo toliko jaki pa nam nisi potreban…

Selektor je precenio svoje, a potcenio igrače rivala. Izveo je sastav kakav ne bi smeo ni protiv San Marina, a ne jedne prosečne evropske reprezentacije. Protiv takvog tima svakako nije smeo da eksperimentiše ni u kakvom slučaju. Čak i najveći problem nije bio prelazak u 3-5-2 formaciju već pogrešan izbor igrača. Ljajić kao zadnji vezni?! Da ne pričamo dalje, znate i sami…A posle nezapamćenog debakla Krstajić se samouništio. Jedne su njegove izjave nasmejale do suza, drugima je para na uši izlazila od besa. U svakom slučaju, postale su kultne i njegovi citati će se godinama ponavljati. 

Uticale su sitnice. Nije da nas je Ukrajina nadigrala, bili smo egal do 25. minuta. Pala je koncentracija i desilo se šta se desilo. Da smo dali gol preko Prijovića, ko zna kakav bi tok utakmice bio.

A šta bi bilo da nas je Ukrajina nadigrala? Koliki bi rezultat tada bio?

Da stvar bude još gora pobrinuo se Darko Kovačević koji je izjavio da Krstajić radi “fenomenalno”. 

Kuda plovi brod Krstajića kapetana? Ono kad raskineš sa ribom, pa te blokira na Fejsu

Ostala je i ta Litvanija u ponedeljak uveče, pa bi već do utorka mogli da saznamo da li će se na klupi Srbije desiti rokada, što je sasvim prirodno i realno.

Ali, znamo kako stvari u našem fudbalu funkcionišu…

(V.Š)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.