Bezobrazluk i agresivna reč otvaraju gvozdena vrata institucija u Srbiji

Gde ja živim” je rečenica koju sam izgovorio previše puta u prethodnih nekoliko dana. Nesposobni i lenji ljudi su svuda oko nas i svojim postupcima direktno utiču na naše živote i treba im j majku.

Platio sam skupu cenu za svoju preveliku smirenost u svim situacijama, ali trudiću se da u budućnosti budem što bezobrazniji jer tako izgleda mora.Pre neki dan sam silom prilika otišao u poslovnicu jednog telefonskog operatera koji mi je od života napravio pakao, ali neću sad o tome, to je druga priča. Ispred mene u redu je bio jedan čovek koji je samo želeo da raskine ugovor sa kompanijom.

Po njegovim rečima, on je zahtev podneo deset dana ranije, ali i dalje nije uspevao u svojoj nameri. U jednom trenutku mu je prekipelo i krenuo je da urla na zaposlenu, bio je veoma agresivan i bezobrazan, i gle čuda! Posle jednog minuta je dobio papire, potpisao i nastavio dalje. Ko zna koliko bi ga zavlačili i maltretirali da je ostao pribran i fin.

Bili smo gosti kod AEK-a i saznali da je Siriza namestila titulu PAOK-u

Sledeći primer ljudskog bolekura osetio sam direktno na svojoj koži.

Naime, zaboravio sam mobilni telefon na sedištu u taksiju kada sam se vraćao kući. Pošto nemam fiksni telefon, morao sam da sačekam jutro kako bih iz naše divne redakcije zvao kompaniju u čijem vozilu se odigrala ova nesrećna scena. Na broj telefona se posle nekoliko minuta javila ženska osoba, koja mi je nakon razgovora o detaljima vožnje rekla da se javim posle 10 sati uveče, jer kolega tada izlazi na teren.Sve ovo sam preneo svojoj najboljoj prijateljici koja mi je rekla “da sam previše fin i da prema njima treba biti bezobrazan“, da bi potom rekla da će ona da ih pozove i da im j kevu.

Njen pristup se ispostavio kao pravi, pa mi je posle nekoliko trenutaka poslala broj od taksiste. Ta osoba iz kompanije se opirala i njoj, ali kada je postala agresivna, situacija je bila rešena. 

Recimo ne prohibiciji: Vratite nam pivo na stadione dok ne bude prekasno

Kada smo već kod moje drugarice, skoro smo otišli na pivo u kafić u koji smo često navraćali posle šljake. Naručili smo po jedno pivo, a ona je primetila da je nakon točenja konobarica dodala još ko zna kojeg piva iz neke poluprazne čaše, pa je potom krenula da besni.  Uspeo sam da je smirim i rekao sam da je sa pivom sve u redu i da se opusti, što je i učinila posle nekoliko minuta.

Sledeći dan smo oboje povraćali i raspadali se, jer smo se jelte otrovali od tog piva.

Tako da, budite stoka prema ljudima koji to zaslužuju, a ne idiot kao što sam ja.

(V.Š)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.