Ako ispali, ko ga šiša: Nikola Jokić je samo “upgrade” bez kojeg nećemo propasti

Nikola Jokić je izrastao u pravog superstara NBA lige ove sezone i nema sumnje da je najbolji igrač kojeg smo ikad imali preko bare. Odmah posle eliminacije Denvera se oglasio o reprezentaciji, a potom je isto uradio i njegov otac, koji je istakao da je šansa da će zaigrati na Svetskom prvenstvu 50 posto. I ovaj slučaj je preko noći postao nacionalno pitanje.

Da li će se odazvati Saletu ili će opet da prevrće gume?Realno, zašto bi nas bilo briga? Košarka je timski sport, a jedan igrač nikada nije, niti će biti veći od ekipe kakva je naša. Ima tu i ozbiljnijih briga…

Posle onih sušnih i nesretnih godina po naš nacionalni tim, Duda Ivković je došao, podmladio ekipu i vratio slavni kult reprezentacije. Zatim je stigao Đorđević koji je na toj osnovi maltene savršeno posložio kockice i ponovo smo postali strah i trepet svim rivalima, i to bez Jokića u sastavu, ne računajući prethodne Olimpijske igre.U svakom od nas čuči nada da bi sa njim u timu mogli da napadnemo Amerikance, ali ako pogledamo realno, šanse za to su minimalne i da u Kinu pošaljemo po imenima najjači mogući sastav.

Dečko je stvarno maestralan i jedinstven igrač, pravi grumen zlata, ali ne preterujmo, iako je to jače od nas.

Istina je da bi nam posao protiv najkvalitetnijih reprezentacija Evrope bio znatno olakšan, da bi zaigrali možda i za nivo luđu košarku, ali nećemo propasti ako se ne odazove.Prava katastrofa bi bila da otkažu neki drugi momci… Bobi Marjanović je potvrdio da dolazi (ali sačekajmo), imamo i Milutinova.

Kad smo kod njega, on je već jednom odjavio Saleta, a ovo leto će mu biti prekretnica u karijeri.

Spominje se da bi mogao da ode u San Antonio, a spekuliše se da je zagrizao i CSKA. Šta ako ode u Sparse, pa se ponovi Bobanov slučaj, koji je čekajući ugovor u NBA 2016. takođe odbio poziv? Šta ako nijedan od trojice najboljih centara koje imamo ne otputuje za Kinu? Tada smo stvarno u paklu.Uvek može gore…

Uvek može Nemanja Bjelica da kaže ne. Vasa Micić je takođe na prekretnici karijere, takođe se spekuliše da bi mogao u NBA. Nikola Kalinić je zbog svojih komentara o politici bio na udaru velikog broja navijača, a potom je imao i onaj skandal sa eksplicitnim snimkom. Možda je to poremetilo čoveka. Bilo ko može da uzme odmor umesto da celo leto provede po salama i halama.

Kriminalci u odelima mrcvare leš srpskog fudbalaBez namere da malerišem, uvek postoji opasnost i od povreda, koje se prečesto dešavaju našem timu pred velika takmičenja, ali i na njima. Sve ovo je veći problem od otkaza samo jednog igrača, pa makar on bio NBA superstar glavom i bradom. Bitnije je da duša ekipe, a zna se koji momci su njen sastavni deo, budu zdravi, voljni da dođu i motivisani da gaze.

Za njega je i smrtna kazna preblaga: NBA Ol-star igrač koji je silovao dete posle 100 hapšenja

Imamo tu prepoznatljivu igru i momke koji su godinama zajedno, koji mogu da igraju vezanih očiju ako treba. Svako ima svoju ulogu i zna tačno šta treba da radi na terenu.

Teo, Bogdan, Gudurić, Bjelica, Bobi. Petorka top, a iz drugog plana po potrebi da sipaju Micić, Nedović, Lučić, Milosavljević, Milutinov, ili bilo ko od još top košarkaša koje nismo spomenuli. Tim je tu, pravi momci su tu, a ako Jokić hoće, biće fenomenalan “upgrade”. Ako neće, ko ga šiša.

Što kaže brat Teodosić – Slava se kod nas stiče igrama za reprezentaciju i pamte se momci koji naciji donose medalje. Njemu na dušu.

(V.Š)

WEB PREPORUKE

Leave a Reply

Your email address will not be published.